Pruikenproject

Het pruikenproject van de stichting VIPE

Deze stichting verzamelt gebruikte pruiken (zie http://vipepruiken.nl/inzamelplaatsen/) , reinigt en modelleert deze en geeft ze gratis weg aan mensen die een pruik kunnen gebruiken. Een kwalitatief goede pruik is kostbaar. Vanuit de zorgverzekeraar geldt een basisvergoeding van iets meer dan 400 euro. Dit betreft een tegemoetkoming in de aanschafkosten. Een goede pruik, kort model, is al gauw 700-800 euro. Het verschil in kosten kunnen veel mensen niet opbrengen en ziek zijn is al duur. Deze pruiken zijn niet enkel voor mensen die hun haar verliezen door chemo, maar ook voor andere mensen die om wat voor reden dan ook geen of heel weinig haar hebben.

Een pruik brengt vaak net dat beetje waardigheid terug wat een mens zo nodig heeft in een periode van ziekte en/of herstel. Lees bijvoorbeeld ook het geluksverhaal van Marij:  http://vipepruiken.nl/2015/09/04/het-verhaal-van-marij/

  

De stichting VIPE werkt op basis van vertrouwen en verbinding. Als iemand zegt een pruik van ons nodig te hebben dan geloven zij dat. Stichting VIPE is er voor iedereen, en iedereen kan VIPE zijn. We zijn geheel afhankelijk van giften en de medewerking van vele lieve mensen in allerlei vormen.

Wilt u meer weten: Vivienne van Leuken: 06 25 144 404, Peggy van de Vijfeijken: 06 30 389 113;  http://vipepruiken.nl/inzamelplaatsen/)