Docenten

 

 

patbombard-bewerkt.jpg

Patricia M. Bombard is verbonden aan de DePaul University te Chicago, USA. Ze is gepromoveerd op het onderwerp ‘spiritualiteit en spiritueel leiderschap’. Van 1994 – 2006 was ze directeur van het Institute for Spiritual Leadership in Chicago. Momenteel is ze directeur van het Vincent on Leadership The Hay Project, gevestigd aan de DePaul University. Ze is lid van de congregatie Sisters of Charity of the Blessed Virgin Mary. 

tjeu-foto-2010.jpg

Tjeu van Knippenberg is hoogleraar Praktische Theologie. Hij is op 13 maart 1937 geboren te Helden Panningen. Hij is opgeleid en tot priester gewijd bij de Lazaristen, de congregatie die in 1625 door Vincent de Paul werd gesticht. Hij werkte op hun klein seminarie Wernhoutsburg. Vervolgens was hij werkzaam in het centrum voor oecumene, in het ziekenhuispastoraat en in het woonwagenkamp te Zutphen.

Aan de Rijksuniversiteit Utrecht deed hij onderzoek naar de oecumene in Nederland. Daarna was hij achtereenvolgens studentenpastor in Nijmegen, wetenschappelijk medewerker aan de Radboud Universiteit en hoogleraar aan de universiteit van Tilburg.

Vanaf zijn emeritaat geeft hij cursussen en retraites in binnen- en buitenland, is actief in de Antonius van Padua-kerk in Nijmegen en staat mede aan de wieg van Vincent de Paul Center Nederland - centrum voor sociale spiritualiteit. Hij schreef boeken, onder meer over geestelijke leiding en zielzorg: Tussen naam en identiteit (20002), Towards Religious Identity (2002), Existentiële zielzorg (20082)

  jos-roemer-bewerkt.png

 

Jos Roemer (1955) is theoloog en zelfstandig onderwijsadviseur. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar alcoholvoorlichting vanuit een ethisch en religieus perspectief. Sinds 1998 houdt hij zich bezig met het thema van de schoolidentiteit. Daarnaast is hij verbonden aan de Open Universiteit, waar hij studenten begeleidt bij een promotieonderzoek binnen de faculteit Managementwetenschappen. Hij is met name gespecialiseerd in het zogenaamde complexiteitsperspectief op leiderschap.